sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 25 Ocak 2023

"Elvis" Yıldızı Austin Butler, "Dune: Part Two"un Daha Önce Yaptığı Her Şeyden Farklı Olduğunu Söyledi

Elvis'teki başrolüyle Oscar'a aday gösterilmesinin ardından Austin Butler, Deadline ile yaptığı bir sohbette Dune: Part Two'da daha önce içinde bulunduğu hiçbir şeye benzemeyeceğini ima ettiği yaklaşan rolü hakkında konuştu.

Austin Butler merakla beklenen Dune: Part Two'daki rolü hakkında, "Bu konuda işbirliği yaparken çok eğlendik. Daha önce yaptığım her şeyden çok farklı bir şey yapıyorum, özellikle de bu rolü oynamak benim için çok eğlenceliydi." açıklamasını yaptı.

Oyuncu, yorumlarının yanı sıra "inanılmaz bir film yönetmeni ve harika bir insan" dediği yönetmen Denis Villeneuve ile birlikte ilk filmin hayranı olduğunu da belirtti. Oyuncu, Dune evreninin yaklaşan bölümünden herhangi bir ek ayrıntı vermezken, Baron Vladimir Harkonnen'in (Stellan Skarsgård) yeğeni Feyd-Rautha'yı oynamaya hazırlanıyor. Genel hikayede önemli bir rol oynamasına rağmen Feyd karakteri, ilk filmde özellikle yoktu ve hikaye daha çok Paul'ün Arrakis ile tanışmasına odaklanıyordu.



Feyd karakterinin Paul ile kötü şöhretli bir rekabeti olduğu Dune: Part Two, izleyicilere Butler ve Timothée Chalamet arasında film boyunca çatışmalar gösterebilir. Butler'ın yanı sıra yeni filme katılacak oyuncular arasında Prenses Irulan rolünde Florence Pugh, Padishah Emperor Shaddam IV rolünde Christopher Walken, Lady Margot rolünde Léa Seydoux, Shishakli rolünde Souheila Yacoub ve açıklanmayan bir rolde Tim Blake Nelson yer alıyor.

Dune: Part One, Ekim 2021'de sinemalarda gösterime girdiğinde hem eleştirmenlerin hem de hayranların beğenisini kazandı. Film, olumlu eleştirilerin yanı sıra 10 Akademi Ödülü adaylığı kazanarak altı ödülün sahibi oldu. 

Dune: Part Two, bu yıl 3 Kasım'da özel olarak sinemalarda gösterime girecek. 

Kübra Karasu