sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 28 Ocak 2022

Oscar Ödüllü Yönetmen Kevin Macdonald, Joseph Fiennes Başrollü "The Iceman"de!

BAFTA ve Oscar ödüllü yönetmen Kevin Macdonald, Oscar adayı senarist Jeff Pope ve başrol oyuncusu Joseph Fiennes ile birlikte The Iceman adlı bir filmde yeni bir projeye başlamak için anlaştı.

The Iceman, Wim Hof ​​adında bir Hollandalı adamın gerçek hikayesini konu alacak. Dört çocuk babası Hof'un karısı vefat ettiğinde tüm aile için bir trajedi yaşanır. Postacı olarak çalışan ve geçimini sağlamak için mücadele eden adam, gücünü toplamak için kısa sürede zihinsel ve ruhsal soğuk şoku uygulamasına ve nefes alma tekniklerine bağımlı hale gelir.

Çevresindekiler Hof'un soğuk göllerde yüzmeye gittiğine tanık olur. Postasını dağıttığı insanlar adamın dondurucu bir kışın ortasında tamamen çıplak ayakla yürüdüğünü gördüğünde işler tamamen karışır. Daha fazla insan olağandışı başa çıkma mekanizmasını fark etmeye başladıkça, popülaritesi arttı ve ailesinin geri kalan hayatını sonsuza dek şekillendirdi. Şimdi Buz Adam olarak anılan Hof'un uyguladığı beceri, binlerce insanın kendilerini daha iyi hissetmesi için ritüel haline getirdiği Wim Hof ​​Metodu olarak biliniyor.



Film ve belgesellerde geniş bir geçmişe sahip olan Macdonald'ın yakında çıkacak olan filmi yönetmesi için seçilmesi şaşırtıcı değil. 20 yılı aşkın bir süredir yönetmenlik yapan Macdonald, One Day in September (ona Akademi Ödülü kazandıran film), Touching the Void, Marley ve Whitney gibi belgesel projelerine ve The Last King of Scotland, Black Sea gibi uzun metrajlı filmlere öncülük etti. 

Macdonald, The Iceman ile ilgili yaptığı açıklamada, Hof'un karısını kaybettikten sonra yaşadığı “korkunç travmayı” ve soğuk su tekniğini kullanarak depresyondan çıkış yolculuğunu anlatacaklarını belirtti. Macdonald film ile ilgili, "Jeff Pope, mizah, insanlık ve duygularla dolu harika bir senaryo yazdı. Çılgın numaralar dünyası, parçalanmış bir aile, bir aşk ilişkisi ve bir aydınlanma. Bu, esneklik, ikinci şanslar ve insan vücudunun ve zihninin iyileşme konusundaki inanılmaz yeteneği hakkında bir film." ifadelerini kullandı.

Filmin henüz bir çıkış tarihi olmasa da çekimlerin Kasım 2022'de başlayacağı biliniyor.

Kübra Karasu